Over ons bedrijf

Oostermoer Media & Communicatie houdt zich bezig met de ondersteuning van het midden- en klein-bedrijf bij het optimaal gebruik van het internet.

Wie zijn wij?

Wij zijn Hans en Wessel Rossing, vader en zoon.

Hans is werkzaam in de ICT sinds 1980 en heeft binnen de traditionele automatiseringswereld de meeste toen gebruikelijke functies bekleed: werkvoorbereider, programmeur, systeem-analist, systeem-ontwerper, technisch ontwerper, functioneel ontwerper, informatie-analist, projectleider en interim-manager. Sinds 1995 is hij actief in verschillende rollen in de werkgebieden internet en intranet.

Wessel houdt zich sinds zijn 10de bezig met het gebruik van internet in de breedste zin van het woord. Sinds 2005 bekwaamt hij zich in fotografie, grafische vormgeving en in het bouwen van websites en web-applicaties, aanvankelijk hobbymatig, sinds 2007 volgt hij de opleiding Communication & Multimedia Design aan de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden.

Wat doen wij?

Wij ontwerpen, realiseren en beheren websites, zowel volledig zelfstandig als in samenwerking met collega's.

De disciplines

Informatie-analyse

Aan de basis van een nieuwe website ligt de informatie-analyse. Dit onderzoek geeft duidelijkheid over de verschillende soorten informatie, de hoeveelheid informatie per soort en de aan te spreken doelgroepen.

Interactie-ontwerp

Met behulp van de gegevens uit de informatie analyse kunnen we een interactie-ontwerp maken. Net als architecten een bouwtekening maken, maken wij een interactie-ontwerp voor uw website.

Grafisch ontwerp

Tijdens deze fase wordt bepaald hoe een website er uit komt te zien, de look-and-feel. Het ontwerp moet aansluiten bij de huisstijl van de organisatie en ook de doelgroep aanspreken. Daarnaast moet het het interactie-ontwerp zo toegankelijk mogelijk implementeren. Usability is daarbij een kernbegrip.

Realisatie

Als de voorgaande fasen zijn afgesloten met goedkeuring van de opdrachtgever kan aan de werkelijke bouw worden begonnen. Hierbij gebruiken we de modernste technieken, maar zetten die wel zó in dat usability en toegankelijkheid gewaarborgd blijven.

(Content-) beheer

Na een aantal jaren zal de website worden vervangen door een nieuwe die op dat moment weer beter aansluit bij de wensen van de opdrachtgever en de technisch mogelijkheden van dat moment.
Maar tot het zo ver is staat de wereld niet stil en zal de website actueel moeten worden gehouden. Ook die werkzaamheden kunnen wij u (technisch) uit handen nemen.

Content management systemen

Als de inhoud van de website regelmatig moet worden vervangen, aangepast en/of aangevuld of er een andere reden is waarom u zelf de inhoud wilt beheren, dan is de inzet van een CMS (Content Management Systeem) daarvoor de oplossing. Grofweg bestaan hiervoor twee mogelijkheden:

  • We gebruiken een "standaard" CMS en brengen uw website daarin onder. Hiervoor hebben wij een drietal CMS-sen geselecteerd, alle met hun eigen voor- en nadelen en meer of minder geschikt voor bepaalde soorten websites.
  • We realiseren eerst uw website en voegen daarna CMS-functionaliteit toe voor die onderdelen die daar het meest voor in aanmerking komen.

Dit laatste kunnen we ook toepassen voor bestaande websites waarover de opdrachtgever tevreden is en het gebrek aan CMS-functionaliteit als enige gemis ervaart. Zelfs voor websites die gerealiseerd zijn m.b.v. Flash is dit mogelijk!